Blog

Ako využiť záhradné chatky?

Ako využiť záhradné chatky?

Máte dostatočne veľkú záhradu a chcete ju nejako ozvláštniť? Malý drevený domček, alebo záhradná chatka sú správnou voľbou!

Chatky do záhrady vôbec nemusia slúžiť len na odkladanie náradia, kosačky a nepotrebných zbytočností. S trochou fantázie viete vytvoriť originálny priestor, v ktorom budete určite radi tráviť voľné chvíle.

Ako party domček

záhradná chatkaSte spoločenský typ človeka a často organizujete rôzne záhradné a grill party? Možno sa vám nechce stále behať von a dnu do domu a chcelo by to mať všetko po ruke. Kúpte si chatku do záhrady, ktorá má aj okná a v prípade zlého počasia môžete spraviť party pre menší okruh ľudí aj tam. Všetko si dopredu pripravte – nápoje, jedlo, pitie…

Ak máte deti, spravte aj im ich privátnu narodeninovú garden party na ktorú nezabudnú! Záhradná chatka je priestor  dostatočne veľký akurát pre vaše dieťa a pár ďalších kamarátov. Len tam jednoducho dajte stôl, stoličky a celý ho
vyzdobte balónmi, vlajkami, girlandami… Všetkým veselým a farebným. Môžete aj tematicky, napríklad v štýle ľadového kráľovstva, indiánskeho tee-pee alebo havajskej pláže. Uvidíte, že sa to vášmu malému oslávencovi bude veľmi páčiť!

 

Ako letná kuchyňa, alebo zimná záhrada

Možno trochu netypický koncept, ale s trochou citu a fantázie viete aj obyčajnú chatku do záhrady premeniť na veľmi útulný priestor. Ak už máte niekedy doma ponorkovú chorobu, alebo vám chýba nejaké vaše tiché miesto, práve chatka môže byť vašim útočiskom. Zariaďte si ju v štýle rustikálnej kuchyne, dajte tam levandule a ocitnete sa v Provensálsku.

Alebo ak si kúpite chatku s oknami, môžete si z nej vytvoriť vašu malú, súkromnú botanickú záhradu, á la oázu pokoja. Do stredu už len dajte nejaké kreslo, pár kníh a užívajte si ticho a pohodu.

 

Úložný priestor

Možno nemáte pivnicu, alebo funkčné podkrovie… Chatka do záhrady vyrieši aj tento problém. Môžete si ju upraviť ako šatník na uloženie sezónneho oblečenia, ako miesto pre veci, ktoré teraz nepoužívate, alebo do nej nechajte spraviť regály a chatku využívajte ako externú komoru na potraviny. Samozrejme len na také, ktorým nevadí prílišné teplo, alebo zima. Napríklad rôzne strukoviny, sušené ovocie, mak, orechy…

Tak vidíte, ak si kúpite chatku do záhrady, máte veľa možností ako ju efektívne a kreatívne využiť.

Súvisiace

J&J Profil