Blog

Ako z vašej chalupy vyčariť to najkúzelnejšie miesto na svete

Ako z vašej chalupy vyčariť to najkúzelnejšie miesto na svete

Nie je ničím nezvyčajným, keď si ľudia z miest kúpia chalupu na vidieku. Veď predsa treba aj kvalitný relax! Ruch mesta, uponáhľaný život, všadeprítomný chaos… Človek má proste chuť niekedy „vypadnúť“ z toho kolotoča a vychutnávať si ničím nerušené ticho a pohodu, kým načerpá energiu na ďalší týždeň strávený v meste, zahltený prácou a povinnosťami. Pre mnohých je manuálna práca na vlastnej záhradke, alebo chalupe doslova nebo na zemi. Ak teda máte chuť a čas, s trochou snahy môžete z vašej chalupy vytvoriť naozaj nádherné miesto. Stačí pár vhodne zvolených prvkov a materiálov.

Tatranský profil ako základ

Predstavte si vašu vysnívanú, ideálnu chalupu. Ktorý materiál tam dominuje? Pravdepodobne drevo. Veľa dreva. Drevo vytvorí špecifickú atmosféru, zútulní akýkoľvek priestor a dodá mu ten správny „chalupársky“ šmrnc. Tatranský profil určite nebude krokom vedľa. Viete ho použiť ako obklad interiéru, či exteriéru a vytvoriť efekt aktuálne trendovej drevenice. Tatranský profil vás určite nesklame!

Štýlový nábytok

V chalupe nemusíte mať len staré kusy nábytku pozbierané od rôznych známych, či vyradené z vášho bytu. Nebudú tak spolu ladiť a namiesto oázy pokoja bude vaša chalupa len sklad nesúrodých nábytkov, ktorému chýba myšlienka a harmónia. Nemusíte hneď kupovať nový nábytok. Stačí sa pozrieť na rôznych bazároch a prejsť sa po pár starožitnostiach. Tie správne kúsky na vás určite niekde čakajú! Riaďte sa starým známym, že menej je viac. Nepotrebujete mať na chalupe všetko. Úplne si vystačíte s pár základnými kusmi, ktoré budú neutrálne a potom ich len vhodne ozvláštnite doplnkami.

Tie správne detaily

Nábytok už máte, chcelo by to len nejakú tú čerešničku na torte. Zvážte, v akom štýle chcete mať interiér a toho sa držte aj pri výbere doplnkov. Bude to vidiecky štýl? Tak to si zadovážte drevené a kamenné doplnky, mosadz a meď. Ak máte nejaké milé folklórne vecičky od vašej starej mamy, sem s nimi! Vystavte na obdiv čipky, staré karafy na víno, alebo farebné deky. Imponuje vám Provensálsko? Siahnite po rustikálnych doplnkoch. Rôzne džbány, jednoduchý bielo-modrý porcelán, mosadzné retro umývadlo… a celé do prevoňajte levanduľou, ktorá je akýmsi symbolom Provensálska. Ak chcete vytvoriť dojem starej horárne, vyberte efektné trofeje divej zvery, kožušiny a štýlové štamperlíky na aperitív po príchode na chalupu.

Tak už viete, aký je plán na najbližší víkend?

Súvisiace

J&J Profil