Blog

Zrubový obklad

Zrubový obklad: Na aký typ stavieb sa dokonale hodí?

Chceli by ste taký zrub, aký je na obrázku pri tomto článku? Povedzme si rovno, že po takejto unikátne stavbe túži množstvo z nás. Jej realizácia je však časovo aj finančne náročná. Navyše, ak už máte vlastnú chatu či záhradný domček, nebudete ju búrať kvôli tomu, aby ste si mohli postaviť novú z guľatiny. Existuje tu však riešenie, ako ju premeniť na rovnako krásny zrub.

Problémy s klasickým zrubom

Najväčší „problém“ klasických zrubov je ich cena. Povedzme si narovinu, že veľký zrub z kvalitnej guľatiny, ktorý vybuduje firma s dlhoročnými skúsenosťami s prácou s guľatinou niečo stojí. Samotný materiál a konštrukcia nemusia byť až tak drahé, no dorábanie takejto stavby do obývateľného stavu je náročnejšie, ako dorábky v murovanom či montovanom dome. Len naťahovanie rozvodov elektriny a vody, odpadov, ale aj kúrenia v takejto stavbe musí vykonávať skutočne kvalitná firma, ktorá vie, ako to spraviť bezpečne a minimalizovať riziko požiaru či vytopenia celej drevenej stavby.

 

Obklad – guľatina

Drevený obklad na stenu imitujúci guľatinu je vhodný na všetky typy stavieb. Môžete s ním obložiť starú drevenú chatu, murovanú chatu, útulný drevodom, ale pokojne aj niektorú stenu v modernom hranatom rodinnom dome – guľatina dokáže vytvoriť skutočne efektný dizajnový prvok.

 

Zrubový obklad pre interiér

Zrubový obklad s menšou šírkou jednotlivých dosiek sa hodí aj do interiéru. Ako sme spomínali vyššie, ľahko si tak spravíte napríklad aj v modernom dome jednu zrubovú stenu. Čistý biely a minimalistický dizajn, ktorý môže pôsobiť chladne, tak oživíte prírodným materiálom, ktorý všetkým návštevám vytrie zrak.

 

Zrubový obklad pre exteriér

Zrubový obklad z našej ponuky je vhodný aj pre exteriér. Ak sa správne zakonzervuje, vydrží vám desiatky rokov len s minimálnou údržbou. Môžete si ním pokojne obložiť celú záhradnú chatu a vytvoriť tak look pravého tatranského zrubu. Rovnako však môžete využiť tento obklad len ako dizajnový prvok na terase moderného domu.

 

Jednoduchá montáž

Zrubový obklad z našej ponuky sa montuje naozaj jednoducho vďaka systému perodrážky. Celé steny sa tak dajú namontovať pokojne aj za pár hodín. Ak máte záujem o nezáväznú cenovú ponuku, neváhajte nás, prosím, kedykoľvek kontaktovať.

Súvisiace

J&J Profil